We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Uiteraard kan het voorkomen dat uw zoon/dochter ziek wordt of dat uw zoon/dochter om een andere reden moet verzuimen. Als school willen wij daar graag van op de hoogte worden gebracht.

Elke dag ziekmelden voor 8.15 uur

Dit jaar is een wijziging doorgevoerd in onze absentenregistratie van SOMToday. De consequentie hiervan is dat u voortaan dagelijks contact dient op te nemen met de receptie van Calvijn Groene Hart wanneer uw kind door ziekte niet naar school kan.

We verzoeken u daarom vriendelijk in voorkomende gevallen tussen 7.30 uur en 8.15 uur te bellen naar 0180-390393, keuze 1. Op die manier kunnen wij de absentenregistratie het eerste lesuur al verwerken. Ziekmelden doet u dan voor één dag. Het beter melden van uw kind is door deze wijziging niet meer nodig.

Ziek naar huis tijdens de schooldag

Leerlingen die tijdens een schooldag ziek naar huis willen gaan, melden zich bij de receptie. De receptionist neemt dan telefonisch contact op met één van de ouder(s)/verzorger(s) voor toestemming. Alleen indien de ouder/verzorger toestemt, mag de leerling naar huis. In het kader van de veiligheid willen wij graag een bericht ontvangen zodra uw kind thuis is aangekomen. Wanneer een leerling meerderjarig is, overleggen wij de ziekmelding met de leerling.

Veel of langdurig ziek?
Mocht uw kind onverhoopt langdurig ziek zijn, dan willen wij u vragen om contact op te nemen met de mentor. De mentor kan dan bijvoorbeeld ook meedenken hoe we eventuele achterstanden kunnen voorkomen.
Indien er sprake is van veel of langdurig ziekteverzuim dan melden wij dit bij de GGD. Wij informeren u hierover voordat de melding wordt gedaan. Een jeugdverpleegkundige zal dan samen met de leerling en ouder(s)/verzorger(s) zoeken naar mogelijkheden om het ziekteverzuim terug te dringen. De school en de GGD proberen samen de schoolloopbaan en het behalen van het diploma veilig te stellen.

Lees verder: Bijzonder verlof