We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Vwo Eureka

Onderzoeken
Ontwerpen
Kritisch denken

Heb je een vwo-advies gekregen op de basisschool, dan plaatsen we je in de vwo-klas. Je neemt dan deel aan het Eureka Programma, één middag per week. Je krijgt in leerjaar 1 modules filosofie, onderzoeken en ontwerpen.

Tijdens een module filosofie gaat het bijvoorbeeld over beïnvloeding. In hoeverre word je door anderen bewust of onbewust beïnvloed, wanneer je beslissingen neemt. Hoe ga je daarmee om? Bij onderzoeken staat jouw eigen verwondering in eerste instantie centraal. Van daaruit formuleer je onderzoeksvragen en ga je op zoek naar antwoorden.

Bij ontwerpen speelt creativiteit een grote rol. Oplossingen voorproblemen bedenken en die vervolgens vormgeven of werken aan compleet nieuwevormen. We besteden veel aandacht aan zelfstandig werken, samenwerken, organiseren en presenteren. Deze vaardigheden zijn van belang op het vwo en daarna. Wil je meer zien? Bekijk ons filmpje hieronder over ons (tweetalig) vwo onderwijs.