We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Tto op Groene Hart

Taalvaardigheid
Wereldburgerschap
Persoonsvorming

Het tweetalige onderwijs verbindt en biedt een extra uitdaging. Bovendien bereidt het een leerling goed voor op een steeds internationaler wordende samenleving. Uiteraard staan er jaarlijks buitenlandexcursies op het programma om de Engelse taalvaardigheid nog meer te verbeteren en de kijk op de wereld verder te vergroten.

Tto-leerlingen ronden hun opleiding met bijzonder goede resultaten af. Wij leggen de lat hoog en de leerling is bereid hoger dan gemiddeld te springen. Ons doel is de leerlingen te helpen bij hun ontwikkeling tot jongvolwassenen die met een heldere kijk op de wereld hun (Engelstalige) vervolgstudie doorlopen als betrokken wereldburgers. De wereldwijde tendens van globalisering maakt het Engels steeds meer tot een wereldwijde voertaal.
 
Voor tto is talenkennis uiteraard onmisbaar. Ongeveer de helft van de vakken volgen de leerlingen daarom in het Engels, bij Engels sprekende docenten, met een Engelstalige methode. We verwachten bovendien van de tto-leerlingen dat zij (in elk geval tijdens de Engelstalige lessen en excursies) onderling Engels spreken.

Ook kennis over Europa en ervaring met de daarbij behorende landen vallen onder het tto-programma. Tto heeft dus twee belangrijke doelen: het bevorderen van een goede taalvaardigheid door CLIL-onderwijs (Content and Language Integrated Learning) en het meegeven van een Europese en internationale oriëntatie (EIO). Tto creëert een bredere kijk op de wereld. Het opdoen van internationale ervaringen draagt bij aan een sterke Europese en internationale oriëntatie van de leerling, wat niet alleen voor de huidige ontwikkeling van de leerling van groot belang is, maar ook voor zijn toekomst.

De meestgestelde vragen over tto, vindt u hier.