We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Blog van Samantha en Evie

Hallo, wij zijn Samantha Tooren en Evie Brakel. Wij zitten nu al bijna een jaar in een tto-klas (vwo/havo) en we vinden het heel leuk. Tto is een afkorting voor tweetalig onderwijs. Je krijgt dan ongeveer de helft van je lessen in het Engels en krijgt op een andere manier Engels dan de ‘gewone’ klassen.

Eén keer per jaar gaan we op excursie, meestal naar Engeland. Toevallig is die excursie naar Hastings precies deze week.
Op school zijn er ook verschillende tto-dagen. Deze dagen staan volledig in het teken van Engels spreken en hebben steeds weer een ander onderwerp. De aankomende tto-dag zal gaan over kinderen op scholen in Gambia. Tijdens de lessen geschiedenis, biologie, gym, wiskunde en natuurlijk Engels wordt er volledig Engels gesproken. Tto-klassen krijgen een extra vak: EIO, dit staat voor Europese en Internationale Oriëntatie. Je leert daar over de Europese Unie en internationalisering is hier een belangrijk onderdeel van. Het Engels is natuurlijk even wennen en best lastig in het begin, maar je Engels wordt snel beter en de leraren helpen je goed op weg. Tto is er uiteraard niet alleen om Engels te leren spreken. Er zitten wel meer gedachten achter. De studieboeken zijn in het Engels en later in je studie of op je werk zijn de onderzoeken en verslagen/rapportages ook vaak in het Engels. Ook wordt er meestal Engels gesproken bij internationale bedrijven. Als je tto gedaan hebt, krijg je hierdoor dus flinke voorsprong.
Wij vinden tto heel leuk en zijn blij dat we voor deze richting gekozen hebben. Kom eens een kijkje bij ons nemen, want dat is het zeker waard. Wij hopen jullie een keer te zien.