We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Ongeoorloofd schoolverzuim
Leerlingen zijn tot de leeftijd van 18 jaar leerplichtig. Ongeoorloofd verzuim geeft aan dat uw kind de les had moeten volgen, maar niet aanwezig was. Indien hier geen goede reden voor is, gaat de mentor in eerste instantie hierover in gesprek met de leerling.

Wanneer leerlingen ongeoorloofd verzuimen, is de school wettelijk verplicht dit te melden bij de leerplichtambtenaar.

Mocht het vaker voorkomen, dan vindt een gesprek plaats met de studiecoördinator en later ook met de onderwijsteamleider. Mocht er desondanks sprake blijven van schoolverzuim, dan dragen wij dit over aan de leerplichtambtenaar, die een proces-verbaal op kan maken.


Te laat komen

Het te laat komen zonder geldige reden, is een vorm van schoolverzuim. Een leerling is te laat, als de docent met zijn les is begonnen. Leerlingen die zonder geldige reden te laat in de les verschijnen, melden zich bij de receptie en ontvangen een ‘te-laat-briefje’. Met dit briefje heeft de leerling toegang tot de les.

Een keer te laat komen is geen enkel probleem, maar veelvuldig te laat komen wel. Daarom vindt er bij drie keer te laat komen een gesprek plaats met de mentor. Mocht het te laat komen niet stoppen, dan ondernemen we verdere stappen, waarbij sancties opgelegd worden en ouder(s) uitgenodigd worden op school.

Ook meldt de school de leerling aan bij de afdeling Leerplicht van de woongemeente. De afdeling Leerplicht kan in overleg met bureau HALT een taakstraf opleggen.


Uit de klas gestuurd

Het verwijderen van een leerling uit de les is een ernstige zaak. Bij een verwijdering uit de les gaat de leerling naar de receptie en haalt een rode kaart. De receptie verstuurt een mail naar de vakdocent, mentor en studiecoördinator. Vervolgens gaat de leerling terug naar het leerplein van de afdeling met de rode kaart. Hij/zij gaat op het leerplein aan het werk en meldt zich aan het einde van de les bij de vakdocent om het proces rondom de rode kaart af te wikkelen. De vakdocent belt de ouders binnen twee werkdagen en informeert de mentor en studiecoördinator over de betreffende verwijdering. De vakdocent levert de rode kaart in bij de studiecoördinator. Eventueel worden vervolgstappen genomen door de mentor en studiecoördinator.