We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

In Nederland gelden de leer- en kwalificatieplicht. Dit houdt in dat jongeren tot 16 jaar leerplichtig zijn en tot 18 jaar onderwijs moeten volgen totdat zij minimaal een diploma op havo, vwo of mbo niveau 2 hebben gehaald. Met een diploma op zak hebben jongeren twee keer zoveel kans om een baan te vinden dan jongeren zonder startkwalificatie. Het is daarom belangrijk dat de jongeren zolang ze leer- of kwalificatie plichtig zijn ook daadwerkelijk de opleiding volgen.

Ongeoorloofd verzuim is vaak een voorbode van voortijdige uitval. Voor een succesvolle aanpak is het van belang dat de omgeving van de verzuimende leerling adequaat reageert op het verzuim. Een sluitende verzuimregistratie is de basis voor een tijdige en adequate aanpak. Samen met een persoonlijke benadering van de leerling kan dit voorkomen dat leerlingen definitief afhaken.

Om verzuim aan te pakken en dus uiteindelijk het aantal voortijdig schoolverlaters terug te dringen, zijn scholen verplicht om ongeoorloofd verzuim te melden via het Digitaal Verzuimloket van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

In ons verzuimprotocol wordt omschreven hoe er op onze school invulling gegeven wordt aan het verzuimbeleid.