Verleg je grenzen

1 2 3
Tweetalig onderwijs

Alle leerlingen kunnen bij ons vanaf het eerste leerjaar kiezen voor tweetalig onderwijs, zowel op vwo-, havo- als mavoniveau. Zij krijgen dan ongeveer de helft van de vakken in het Engels. We besteden veel aandacht aan internationalisering, als extra vak, maar ook met diverse stedentrips en een uitwisselingsprogramma in de bovenbouw. Zo kom je in contact met leeftijdsgenoten in het buitenland. Als jij je diploma hebt gehaald, kun jij met een gerust hart een vervolgopleiding in het Engels doen en in een internationale omgeving aan de slag.

1 2 3
vwo plus

Als je kiest voor de vwo plusklas dagen we je extra uit en krijg je het extra vak filosofie. Ook werk je aan projecten in samenwerking met universiteiten en andere organisaties. Je haalt meer uit jezelf en haalt een vwo-diploma op maat.

1 2 3
Sportklas

In de sportklas krijg je vijf uur per week sport en maak je kennis met veel verschillende sporten en de achtergronden. Sportexcursies en een heuse wintersportreis prikkelen extra je sportieve kwaliteiten. Je leert ergens helemaal voor te gaan, maar ook om te gaan met teleurstellingen.

Over ons

Calvijn Groene Hart is een ambitieuze en veelzijdige school voor vwo, havo en mavo. Je kunt bij ons kiezen voor tweetalig onderwijs (tto) waarbij je ongeveer de helft van de lessen in het Engels volgt en leert over grenzen heen te kijken met diverse buitenlandse stedentrips. Ook kan je vanzelfsprekend regulier onderwijs volgen, waarbij we de lessen in het Nederlands aanbieden. 

Op het vwo kun je bovendien aan de slag in een vwo plusklas, waarbij je bijvoorbeeld lessen filosofie krijgt en we je uiteraard op jouw niveau nog meer uitdagen. Als je voor regulier onderwijs kiest, breed in sport geïnteresseerd bent en lekker sportief bezig wilt zijn, dan past de sportklas misschien wel goed bij jou.

Leerlingen op Calvijn Groene Hart werken allemaal op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. Ben je goed in een vak, dan stimuleren we je bijvoorbeeld met uitdagende opdrachten. 

Calvijn Groene Hart is een goed georganiseerde school met duidelijke regels. We zorgen dat we die goed naleven, zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Die structuur is vooral in de eerste jaren belangrijk. Hoe hoger het leerjaar, des te meer vrijheid (en verantwoordelijkheid) de leerling krijgt. Op school werken we regelmatig met laptops of tablets. Je mag je eigen apparaat mee naar school nemen. Vanaf 2017 krijgt iedere leerling een laptop via school.