We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Ouderparticipatie

We vinden het belangrijk dat ouders meedenken en meepraten over het onderwijs. Dat kan op Groene Hart in de Ouderkring.
Elk onderwijsteam heeft een eigen onderwijskring, waarin vertegenwoordigers (ouders/verzorgers) van de verschillende klassen van het betreffende team zitten. De ouderkringen helpen ons de visie van ouders te verhelderen en voor de school is het dan ook van groot belang deze ouders te kunnen raadplegen. Ouders kunnen ook in de medezeggenschapsraad (MR) zitten.

Ouderkring Groene Hart, wie zijn wij? De ouderkring van Portus Groene Hart bestaat uit vijftien enthousiaste ouders/verzorgers die zich allen betrokken voelen bij het onderwijs op Calvijn Groene Hart. De ouderkring is een vertegenwoordiging van ouders met kinderen in verschillende klassen, leerjaren en niveaus, inclusief tto- , atheneumplus- en sportklassen. Als ouderkring hebben we viermaal per schooljaar overleg met de directie en leden van het managementteam.

Klankbord
De ouderkring heeft vooral een klankbordfunctie. Zo heeft de directie bijvoorbeeld gevraagd hoe de ouderkring staat tegenover het differentiëren binnen de lessen. Maar ook of het een goed idee is om ouders in te zetten bij het organiseren van excursies. Daarnaast brengen ouders ook zelf onderwerpen in. U kunt hierbij denken aan vragen over lesuitval, het pestprotocol, passend onderwijs, kwaliteit, huiswerk, toets weken en communicatie. Het moet wel altijd gaan om school brede zaken. Er worden geen individuele problemen van uw zoon of dochter besproken. Hiervoor zijn de mentor, studiecoördinator en/of teamleider de eerste aanspreekpunten.

Ook een onderwerp voor de ouderkring?
Er is een eigen pagina op het ouderportaal. De vastgestelde notulen zijn daar te lezen.
Klik hier voor een directe inlog.

Heeft u een onderwerp dat u wilt inbrengen om te bespreken in de eerstvolgende ouderkringvergadering? Laat het ons weten! Mail uw onderwerp, inclusief korte toelichting, naar: ouderkring.groenehart@calvijn.nl.

Meer weten? Wilt u meer informatie of ook lid worden van de ouderkring? Mail dan naar: ouderkring.groenehart@calvijn.nl.