We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Leerlingbegeleiding

Een kind dat goed in zijn vel zit, leert ook goed. Wij doen er alles aan om elke leerling de begeleiding te geven die bij hem/haar past. Zowel op het gebied van leren als persoonlijk en in de omgang met anderen. Op Groene Hart hebben wij oog voor iedere leerling persoonlijk.

De ondersteuning voor alle leerlingen op Groene Hart begint bij de mentor. Hij/zij is het vaste aanspreekpunt voor leerlingen, ouders en personeel. Ons doel is uiteraard elke leerling een fijne tijd te geven op Groene Hart en de school te laten verlaten met een passend diploma. Soms zijn er helaas toch leerlingen die enigszins problemen ondervinden of zelfs vastlopen.

Het team ondersteuning en begeleiding zoekt in dat geval naar een voor de leerling zo passend mogelijke oplossing. De mentor is hierbij nog steeds het eerste aanspreekpunt. Deze zoekt uit wat er speelt en wat nodig is om de leerling verder te helpen. Om het probleem helemaal helder te krijgen, kan de mentor een beroep doen op het team ondersteuning en begeleiding. Het aanspreekpunt binnen dit ondersteuningsteam is hiervoor de ondersteuningscoördinator.

Wie zitten in het team ‘Begeleiding en ondersteuning’?

mevr. T. van Erkel-Stojanoski, ondersteuningscoördinator
mevr. A.E.M.P. Weij-Buijs, dyslexiecoach, RT/individueel leerlingbegeleider
mevr. L.R. van Veen-van Noort, counselor
mevr. M. van der Meer-de Reus, medewerker passend onderwijs
mevr. E. van Leeuwen, schoolmaatschappelijkwerker

Hiernaast staan links voor meer specifieke informatie. Mochten er nog vragen zijn, stel die dan gerust telefonisch, via e-mail of persoonlijk.

Ondersteuningsprofiel en passend onderwijs

Heeft uw zoon/dochter een ondersteuningsprofiel dan kunt u op de website van Koers VO uitgebreide informatie vinden over de ondersteuning die wij als school bieden en deze ook vergelijken met andere scholen. Met ouders van leerlingen met een LWOO-indicatie gaan wij graag in gesprek om te zien of wij kunnen voldoen aan de ondersteuningsbehoefte van de betreffende leerling.

Bij de aanmelding van leerlingen met een ondersteuningsvraag houden wij ons aan de officiële aanmeldregels volgens de wet op Passend Onderwijs. Ook hierover vindt u meer op de website van Koers VO.