We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Winnaars 2vwo Eureka!Cup

Gisteren vond op Portus Groene Hart de finale van de Eureka!Cup voor 2vwo plaats. Afgelopen periode werkten de vwo'ers aan oplossingen voor opdrachten van grote landelijke opdrachtgevers voor deze Eureka!Cup, een ontwerpwedstrijd die leerlingen wil enthousiasmeren voor wetenschap en technologie. Helaas werd de landelijk finale door de organisatie geannuleerd, maar op school streden de leerlingen om de felbegeerde prijs.


De leerlingen werkten in opdracht van de gemeente Amsterdam of de firma Kuijpers, waarbij ze op zoek gingen naar een oplossing om transport van grote en zware vracht op verzwakte kades in het stadscentrum mogelijk te maken of zochten naar een innovatieve oplossing om het binnenklimaat in (oude) basis- of middelbare schoolgebouwen te verbeteren.

De teams lieten aan de jury zien wat ze bedacht en bereikt hadden om die felbegeerde Eureka!Cup te winnen. De jury beoordeelde het product- en ontwerpproces en gaf feedback op het werk van de leerlingen. Daarnaast werkten de leerlingen aan hun presentatie-skills en leerden kennis te delen door bij elkaar te kijken hoe zij de opdracht hadden aangepakt en creatief en oplossingsgericht hadden gedacht. Zowel de gemeente Amsterdam, als Kuijpers en Portus Groene Hart kijken terug op een zeer geslaagd project.