We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Nieuwe Portus scholengroep: veilige haven voor leerlingen die hun eigen koers varen

Per 1 oktober bundelen de Calvijn-scholen, waaronder Groene Hart, en het Farelcollege hun krachten in één scholengroep: Portus scholengroep. De vijf scholen in Rotterdam-Zuid, Barendrecht en Ridderkerk bieden voortgezet onderwijs op elk niveau: van vmbo-basis tot vwo (atheneum).

Portus scholengroep is voortaan de overkoepelende organisatie van het Farelcollege, Juliana, Zuidermavo, CBSplus en Groene Hart. De scholengroep is onderdeel van de Vereniging Christelijk Voortgezet Onderwijs Rotterdam en Omgeving (CVO). Naast de clusters Accent voor praktijkonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs, Melanchthon in noord, Comenius in oost en Penta in west is Portus met scholen in Rotterdam-Zuid, Barendrecht en Ridderkerk het zuidelijke cluster van het CVO. Tot CVO behoren verder ook het Zuider Gymnasium en het Marnix Gymnasium.

Portus betekent haven en dat is precies wat de scholengroep voor haar leerlingen wil zijn: een veilige plek waar iedereen zich thuis voelt en waar docenten en leerlingen naar elkaar omkijken. Portus ziet de christelijke identiteit als een belangrijke inspiratiebron en heet uitdrukkelijk iedereen welkom, ongeacht geloof of afkomst: de scholen zien diversiteit als kracht. De Portus-scholen bieden leerlingen een veilige plek om te leren en zich te ontwikkelen. Iedere leerling krijgt alle kansen en volop uitdaging op zijn of haar eigen niveau. Portus werkt bovendien maatschappelijk verantwoord en heeft oog voor duurzaamheid.

De individuele scholen binnen de scholengroep behouden hun eigen schoolleiding en blijven zelf aanspreekpunt voor ouders en medewerkers. De algemene directie van Portus scholengroep bestaat uit de heer Richard Troost (algemeen directeur) en mevrouw Miranda Buitelaar (directeur bedrijfsvoering).