We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Geslaagde introductiedagen

Alle leerlingen zijn de eerste schoolweek gestart met introductiedagen. Groene Hart vindt het niet alleen heel belangrijk dat de leerlingen elkaar en het personeel (nog) beter leerden kennen, maar ook dat iedereen op alle vlakken een goede start maakt, zeker na zo'n roerige periode door de pandemie.

Zo namen de brugklassers deel aan een sportdag waarbij samenwerken en teambuilding centraal stonden, kregen zij een rondleiding in en om de school en ontvingen allerlei praktische informatie. De tweedeklassers mavo/havo deden onder andere allerlei gezelschapsspellen en gingen creatief aan de slag met collages. 2havo/vwo en 3havo leefden zich uit tijdens een speciaal voor deze klassen gemaakte versie van Crazy 88, een uitdagend opdrachtenspel. Dit bleef ook in het Barendrechtse centrum niet onopgemerkt, want de leerlingen maakten tot groot plezier van het winkelend publiek bijvoorbeeld een koprol middenin een supermarkt.

2 vwo ging evenals 3 vwo aan de slag met Eureka-opdrachten. De vwo'ers maakten onder andere creatieve bouwwerken van spaghetti en marsmallows, volgden een workshop persoonsontwikkeling en kregen de uitdaging van twee euro een fortuin te maken. De aftrap voor de traditionele dinnershow was een feit. 3vwo heeft duidelijk grootse plannen om deze show weer tot een groot succes voor het goede doel te maken.

3 en 4 mavo verlegden hun grenzen op hoogte in Adventure City Rotterdam. In de bovenbouw havo zijn workshops plannen gegeven en hebben de leerlingen genoten van een door de Groene Hart Kookclub verzorgde barbecue.

4 vwo bezocht Rotterdam voor CKV en leerde bijvoorbeeld van alles over de Delfste Poort, diverse standbeelden en reizigersgedichten. 5 en 6 vwo leefden zich uit tijdens de voor hen gemaakte versie van Crazy 88. De vwo'ers moesten hiervoor onder andere een goede daad doen, wat Barendrechtse inwoners wel konden waarderen. Zo droeg een leerling de boodschappentas van een bejaarde vrouw en ruimden anderen allerlei afval op. Ook knipten twee leerlingen een kapper wat als hilarisch werd ervaren door de aanweizge klanten en maakten de leerlingen gezichtsbedrogfoto's. De examenklassen havo en vwo zijn bovendien een dag aan de slag gegaan met hun profielwerkstuk, waardoor zij weer een mooie stap richting hun eindexamen hebben kunnen zetten.

De brugklassers die tweetalig (tto) onderwijs volgen hebben zich donderdagmiddag als kers op de taart verdiept in de traditie van de high tea.

De tweede- en derdeklassers tto lieten zich van hun beste kant zien, terwijl zij zo snel mogelijk de sleutel van de schatkist probeerden te bemachtigen. Hiervoor beantwoordden ze allerlei vragen over cultuur, gebruiken, gewoonten en feitjes van allerlei landen.

Groene Hart kijkt met de leerlingen en personeelsleden terug op een geslaagde introductieweek en ziet het komende schooljaar met veel plezier en vertrouwen tegemoet.