We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Eureca!Cup klas 2vwo

Vwo-leerlingen uit de tweede klas nemen enthousiast deel aan de Eureka!Cup. Voor het onderdeel ontwerpen proberen ze bij dit uitdagende Eureka-project in teamverband oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken aan de hand van een ontwerpcylcus. 

Hun opdrachtgevers zijn de firma Kuijpers en de Gemeente Amsterdam. Voor Kuijpers proberen de leerlingen een innovatieve oplossing uit te denken om het binnenklimaat op oudere middelbare scholen te verbeteren. De Gemeente Amsterdam heeft de leerlingen uitgedaagd een oplossing te bedenken voor het transport van grote en zware vracht op de verzwakte kades in het stadscentrum mogelijk te maken.

De tweedeklassers hebben via een digitale bijeenkomst vragen gesteld aan de opdrachtgevers. Daarna zijn ze op hun eigen wijze aan de slag gegaan. De bedrijven, mevrouw Van Dijken en mevrouw Van Eijsden zijn erg benieuwd naar de eindresultaten, maar zijn nu al trots op wat de leerlingen al voor elkaar hebben gekregen.

ecup.jpg#asset:11616