We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Lockdown en gevolgen voor het onderwijs

Maandagavond 14 december heeft premier Rutte in een toespraak aangekondigd, dat Nederland voor een periode van minimaal vijf weken in lockdown gaat. Dit heeft uiteraard ingrijpende gevolgen voor onze samenleving en dus ook voor het onderwijs. Van woensdag 16 december tot en met vrijdag 15 januari gaan de scholen dicht, behalve voor de eindexamenkandidaten.

De lessen voor de niet-examenklassen verzorgen we vanaf donderdag 17 december tot en met vrijdag 15 januari online via Teams. We werken in deze periode met een 40-minutenrooster. De lessen van de examenklassen verzorgen we zoveel mogelijk fysiek op school. We hanteren voor de examenklassen in de periode tot en met 15 januari eveneens een 40-minutenrooster (zie het rooster onderaan deze pagina). De LO-lessen gaan niet door. Binnen sporten is volgens de afgekondigde maatregelen niet toegestaan.

De dagen tot aan de kerstvakantie zien er als volgt uit:

  • Woensdag 16 december vervallen alle lessen. De docenten hebben die dag de gelegenheid alle online lessen voor te bereiden en klaar te zetten, Teamsvergaderingen aan te maken en planners in SOM te zetten;
  • Donderdag 17 december gaan de lessen door volgens het rooster, de niet-examenklassen online, de examenklassen zoveel mogelijk op school;
  • Vrijdag 18 december verlopen de lessen het eerste tot en met vierde uur volgens rooster. Het vijfde uur vindt de (online) kerstviering plaats. De leerlingen nemen deel aan de Teamsvergadering van de les die zij op het vijfde uur zouden hebben. De examenleerlingen gaan naar het lokaal. De docent van de betreffende les draagt zorg voor de online kerstviering. Na de kerstviering zijn alle leerlingen vrij;
  • De inhaalherkansingen van de examenleerlingen gaan gewoon door van 8.15 tot 9.55 uur. De leerlingen die het betreft, ontvangen nog een e-mail met nadere informatie.

Na de kerstvakantie gaat het als volgt:

  • Op 4 januari starten de leerlingen met een online mentorbijeenkomst van 8.55 tot 9.35 uur. De examenleerlingen komen om 8.55 uur voor de mentorbijeenkomst naar school. Vanaf het derde lesuur gaan de lessen door volgens het normale rooster, nog wel in de 40- mi;
  • De lesaanpassingen duren vooralsnog tot en met vrijdag 15 januari;
  • We verschuiven de toetsweek die oorspronkelijk op 20 januari zou beginnen, een week naar achteren, zodat de leerlingen voldoende gelegenheid hebben zich goed voor te bereiden.

Voor de (ouders van) leerlingen van groep acht

Onze open dag op vrijdag 15 januari gaat gewoon digitaal door, zie hiervoor onze app. Op 15 januari kunt vanaf 15.00 uur telefonisch en via de chat op deze site al uw vragen stellen.

De informatieavond voor ouders op 18 januari gaat vooralsnog door aangezien deze ook online plaatsvindt. Meer informatie volgt na de kerstvakantie.

De proeflessen van 8 en 11 januari worden verzet naar een ander moment.