We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Verken-je-grenzen-programma Groene Hart is van start

Vanochtend is het Verken-je-grenzen-programma van start gegaan. Groep-acht-leerlingen van verschillende basisscholen komen negen weken lang op dinsdagochtend bij ons uitdagende lessen volgen. 

Zo starten wij vandaag met de beta-onderzoeksvaardigheden. Tijdens de eerste vijf bijeenkomsten gaan de leerlingen onder andere aan de slag met verschillende experimenten. Na dit onderdeel, komt het onderdeel onderzoeksvaardigheden economie voor vier weken aan bod. Met het thema arm en rijk worden verschillende economische begrippen uitgewerkt. Net voor de kerstvakantie, op donderdag 12 december van 16.30-18.00 uur, sluiten wij het eerste deel van het Verken-je-grenzen-programma feestelijk af.

 Na de kerstvakantie bestaat dan de mogelijkheid verder te gaan met het derde deel van ons programma, het onderdeel Anglia. Alle leerlingen die willen deelnemen, starten met een instaptoets, waarna de Anglia docent zoveel mogelijk op het juiste niveau zal lesgeven. Aan het eind van de Anglia periode volgt dan ook een officieel Anglia-examen.