We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Welkom!

1 2 3 4
Masterclasses

Op 19 december, 23 januari en 20 februari zijn er op Groene Hart van 14.30-15.00 uur Masterclasses tweetalig onderwijs, Eureka en sport. Wil je ervaren hoe het er op Groene Hart aan toegaat? Je bent van harte welkom.
Inschrijven voor de Masterclasses is vanaf nu HIER mogelijk. 

1 2 3 4
Proeflessen

Op maandag en dinsdag, 21 en 22 januari, kunnen groepachtleerlingen van verschillende basisscholen kennismaken met Calvijn Groene Hart. Onder begeleiding van oud-leerlingen van de betreffende basisscholen krijgen de leerlingen van groep 8 allerlei proeflesjes aangeboden. Inschrijven voor de proeflessen is nu HIER mogelijk.

1 2 3 4
Regulier onderwijs

Op vwo, havo of mavo niveau uitgedaagd worden? Dat is de uitdaging die je bij ons aangaat. Je zoekt je grenzen op in wat je kan en weet je grenzen te bewaken in wat er niet kan. Een enorme uitdaging voor nu en in de toekomst. Durf jij het aan?

1 2 3 4
Tweetalig onderwijs

Calvijn Groene Hart is een gecertificeerde junior tto-school en biedt tweetalig onderwijs (tto) aan op vwo-, havo- en mavoniveau. Tto houdt in dat een leerling in de onderbouw op vwo en havo ongeveer de helft en op mavo ruim dertig procent van de vakken in het Engels volgt.

Heb jij een vwo-, havo- of mavo-advies, dan ben je van harte welkom op Calvijn Groene Hart. Bij ons op school is veel te kiezen. Zo kun je op alle niveaus kiezen voor tweetalig onderwijs. Je volgt dan ongeveer de helft van de vakken in het Engels. Jaarlijks zijn er uiteraard buitenlandse stedentrips om je Engelse taalvaardigheid in praktijk te kunnen brengen en nog meer te verbeteren. 

Vwo-leerlingen dagen wij uit en bieden wij veel extra’s. We wakkeren de leergierigheid en ambitie aan, zodat de leerlingen behalve met een diploma ook met een rijk gevuld plusdocument de school verlaten. Dit vergroot hun kansen bij het wetenschappelijk onderwijs en op de arbeidsmarkt. We bieden kwalitatief goed onderwijs aan met verbreding en verdieping in de vorm van het Eureka- Programma. Dit programma is voor vwo-leerlingen onderdeel van het curriculum.

Leerlingen volgen hetzelfde aantal lesuren als in de overige brugklassen. Tijdens de wekelijkse Eurekamiddag werken leerlingen op hun eigen, hoge niveau, ze ontdekken ongekende talenten en zijn zoveel mogelijk zelf eigenaar van hun leerproces. Het programma bestaat uit algemene onderdelen en keuzeonderdelen. We stimuleren  leerlingen hun eigen interesses te volgen. Het vak filosofie maakt ook deel uit van het Eureka-Programma, waarbij wijsheid natuurlijk centraal staat. Naast de modules filosofie bieden we in het eerste leerjaar ook modules onderzoeken en ontwerpen. We werken hierbij samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Technische Universiteit Delft. 

Houd je van sport, kies dan voor het sportprogramma. Je krijgt vijf uur sport in de week en maakt kennis met veel verschillende sporten en de achtergronden ervan.