We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Blog van Ilse

Hallo, ik ben Ilse en ik zit in de mavo-/havo-sportbrugklas. Ik heb voor de sportklas gekozen, omdat ik veel van sporten houd en graag verschillende sporten wil uitproberen.

We doen heel veel met de sportklas, zoals survivallen en hebben clinics gekregen voor handballen, squashen en roeien. We hebben dit jaar ook nog een turndemonstratie met een dansje erbij opgenomen om te kunnen laten zien aan leerlingen uit groep acht van de basisschool.
De sportklas duurt twee jaar en in die twee jaar ga je ook een keer op wintersport. Je krijgt gemiddeld vijf uur lichamelijk opvoeding per week en de andere brugklassen krijgen maar drie uur. Dus als je sportief bent, moet je zeker naar de sportklas gaan.
Maar wat vind ik nu eigenlijk zelf van de sportklas? Ik zal als voorbeeld even het roeien nemen. Dat vond ik echt superleuk en gelukkig was het ook nog lekker weer. Het roeien kostte alleen best nog veel moeite. Je moet goed samenwerken, anders lukt het niet, maar dat leer je juist extra goed in de sportklas.”