We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Havo en mavo onderwijs

Op Groene Hart staat je diploma halen bovenaan.

Verleg je grenzen op de havo. Op onze havo gaan leerlingen aan de slag met activiteiten, waarbij zij oplossingen moeten vinden voor actuele vraagstukken. Zo houden ze zich bezig met problematiek in ontwikkelingslanden, de uitdagingen voor de Rotterdamse haven en de Nederlandse Bank. Hiermee sluiten we nog beter aan op de belevingswereld van onze havo-leerlingen en verleggen zij hun grenzen. Zij gaan zelf op onderzoek uit om oplossingen te bedenken. Hierbij werken de leerlingen bij voorkeur in groepen, waarbij zij uiteraard moeten zorgen voor een goede organisatie en tenslotte het presenteren van het eindproduct. Met dit aantrekkelijke havo-programma bereidt Groene Hart leerlingen tegelijkertijd extra goed voor op hun vervolgstudie in het hoger beroepsonderwijs.

Een breed mavopakket. Mavoleerlingen kunnen hun sportieve en creatieve talenten niet alleen in de onderbouw, maar ook in de bovenbouw verder ontwikkelen. Onze afdeling biedt naast de gebruikelijke vakken de mogelijkheid eindexamen te doen in vakken als lichamelijke oefening, drama en beeldende vorming. Deze vakken dragen bij aan een goede aansluiting op veel richtingen in het middelbaar beroepsonderwijs