We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Verleg je grenzen

Extra's op Calvijn Groene Hart

Calvijn Groene Hart biedt zowel tweetalig als regulier onderwijs aan. Leerlingen die regulier onderwijs op vwo-niveau volgen, nemen deel aan het Eureka-Programma. Dit  programma bestaat zowel uit algemene onderdelen als uit keuzeonderdelen. Ben je geplaatst in een reguliere hv of mh-klas, dan kun je kiezen voor het sportprogramma.

Vwo, Eureka-Programma 

Heb je een vwo-advies gekregen op de basisschool, dan plaatsen we je in de vwo-klas. Je neemt dan deel aan het Eureka Programma, één middag per week. Je krijgt in leerjaar 1 modules filosofie, onderzoeken en ontwerpen. Tijdens een module filosofie gaat het bijvoorbeeld over beïnvloeding. In hoeverre word je door anderen bewust of onbewust beïnvloed, wanneer je beslissingen neemt. Hoe ga je daarmee om? Bij onderzoeken staat jouw eigen verwondering in eerste instantie centraal. Van daaruit formuleer je onderzoeksvragen en ga je op zoek naar antwoorden. Bij ontwerpen speelt creativiteit een grote rol. Oplossingen voor problemen bedenken en die vervolgens vormgeven of werken aan compleet nieuwe vormen. We besteden veel aandacht aan zelfstandig werken, samenwerken, organiseren en presenteren. Deze vaardigheden zijn van belang op het vwo en daarna.   

Sportprogramma

Op mavo/havo en op havo/vwo niveau kun je bij de reguliere opleiding kiezen voor het sportprogramma. Je krijgt de eerste twee jaar vijf uur sport in de week en maakt kennis met bekende en minder bekende sporten. Je verdiept je in het menselijk lichaam, spelregels en tactische opstellingen. We organiseren bovendien veel sportuitjes buiten school, zoals survivallen, schaatsen, squashen en wedstrijdroeien. Ook een geweldige wintersportreis mag natuurlijk niet ontbreken.  Daarnaast organiseer je zelf sportactiviteiten en begeleid je sportdagen op onze eigen school en basisscholen.

Als je de mavo doet, kun je vanaf de derde klas lo2 volgen als examenvak.