We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

De afdeling tweetalig onderwijs van Portus Groene Hart neemt al jaren deel aan het programma Ambassador School van het Europees Parlement. Één van onze docenten is de Senior European Parliament Ambassador (SEPA). Samen met deelnemers van andere startende tto-scholen heeft hij een introductiedag over de doelstellingen en werkwijze van het EPAS-programma gevolgd.

Wij hebben een aantal enthousiaste leerlingen tot Junior European Parliament Ambassador (JEPA) benoemd. Samen met hen proberen wij een EU-informatiepunt op de B2-vleugel actueel te houden met betrekking tot informatie over en activiteiten in Europa en de Europese instellingen. Daarnaast besteden wij aandacht aan de "Dag van Europa" in de projectweek die hierop aansluit en willen graag de rol van de JEPA’s verder uitbreiden naar de EPAS-activiteiten die onze school organiseert.

Als onderdeel van dit programma, hebben wij het EPAS-lesmateriaal gebruikt om ons eigen lesmateriaal samen te stellen voor een aantal van onze Internationale Dagen op school. Het lesprogramma voor het EPAS-programma is speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. In de brugklas beginnen wij met een kennismaking met de Europese Unie en haar instellingen.

De focus van ons EPAS-programma in de bovenbouw ligt op de tweejaarlijkse reis naar Straatsburg voor het Euroscola-project. Ons laatste bezoek vond plaats in 2018. https://www.europarl.europa.eu/euroscola/en/home.html

Ook heeft onze SEPA deelgenomen aan Europese seminars voor leraren in Brussel, waar leraren uit de eerste hand kunnen ervaren hoe het Europees Parlement werkt. Daar hebben zij workshops en informatieve sessies bijgewoond met o.a. leden van het Europees Parlement. Daarnaast hebben ze docenten uit de andere EU-lidstaten ontmoet met wie ze netwerken en ervaringen uitwisselen.

In 2018 heeft een aantal van onze Junior-EPA’s met onze Senior-EPA de EPAS-Juniordag te Zwolle bezocht. Daar hebben zij aan een gevarieerd programma over verschillende actuele Europese onderwerpen meegedaan. https://youtu.be/-a27-CUj_Dw

epas.jpg#asset:10083