We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Decanaat

Leerlingen maken tijdens hun schoolloopbaan vele keuzes. Daarbij spelen vragen als: Welk profiel kies ik? Welke vakken kies ik? Welke vakken laat ik vallen? Welke vervolgopleiding ga ik doen? Welk beroep is voor mij geschikt? Het decanaat is de plaats waar leerlingen en hun ouders of verzorgers terecht kunnen voor hulp bij het maken van deze keuzes.

In klas 2 en 3 mavo worden de leerlingen voorbereid op de keuze die ze maken voor de vakken waarin ze eindexamen gaan doen. In de derde klassen havo en atheneum worden de leerlingen voorbereid op de keuze die ze maken voor een profiel met daarbij een of meer vakken in de vrije ruimte. In de bovenbouw havo/vwo houden alle leerlingen zich actief bezig met ‘loopbaanoriëntatie en begeleiding’ (LOB). Hieronder valt bijvoorbeeld het bezoeken van open dagen en voorlichtingsbijeenkomsten van vervolgopleidingen. Via het decanaat wordt regelmatig informatie verspreid onder de leerlingen. Verder zijn er indien nodig gesprekken met leerlingen in het examenjaar over beroeps- en/of studiekeuze.

Het decanaat kan aangeven waar leerlingen het voorlichtingsmateriaal van universiteiten, hbo- en mbo-opleidingen in Nederland kunnen vinden. Ook is er informatie beschikbaar over buitenlandse opleidingen.

Veel van deze informatie is ook te vinden op een speciale website.
Voor havo- en vwo-leerlingen, klik hier.
Voor mavoleerlingen, klik hier.