We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Leerlingen gaan in principe slechts tijdens de schoolvakanties op vakantie. In bijzondere gevallen kan extra verlof worden toegekend.

Alleen in de volgende gevallen kan extra verlof worden toegekend:

  • De ouders/verzorgers zijn door de werkgever verplicht hun (enige) vakantie op te nemen buiten de vastgestelde schoolvakanties; de ouders/verzorgers moeten een werkgeversverklaring overleggen, waarin de noodzaak duidelijk wordt aangegeven. Tevens moet blijken dat zij niet twee weken aaneengesloten op vakantie kunnen op een ander moment in het jaar dan aangevraagd.
  • Er is een uitdrukkelijk medisch advies om vakantie op te nemen; de ouders moeten een met redenen omklede doktersverklaring overleggen.

Voor speciale verlofaanvragen levert u een aanvraagformulier in bij de afdelingsleider. Het verlofformulier is een officieel document van de gemeente Barendrecht. U kunt het formulier hier downloaden.

Bij het formulier voegt u documenten toe die de aanvraag ondersteunen. Denk hierbij aan een uitnodiging/kaart voor een begrafenis/crematie/bruiloft, een werkgeversverklaring, enzovoort. De school is verplicht de bewijsvoering te overleggen bij een controle op de naleving van de leerplichtwet. Zonder bewijsvoering kunnen wij de aanvraag niet in behandeling nemen.

De afdelingsleider toetst de verlofaanvraag vervolgens aan de regelgeving en keurt het verzoek vervolgens goed of af en brengt u hiervan op de hoogte (aanvragen dienen volgens de wettelijke regelgeving minimaal zes weken vooraf gedaan te worden).

Indien de ouders geen vrijstelling van schoolbezoek hebben aangevraagd of deze niet is gegeven, wordt het wegblijven van school beschouwd als ongeoorloofd schoolverzuim. Bij ongeoorloofd schoolverzuim is de leerplichtambtenaar bevoegd een proces-verbaal op te maken.

Onder speciaal verlof wordt verstaan:

  • Begrafenis / crematie (zes weken-regel niet van toepassing)
  • Huwelijk in de directe familiekring
  • Religieuze feestdagen

Meer informatie over de onderwerpen waar al dan niet verlof voor wordt gegeven is hier te vinden.