We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Uiteraard kan het voorkomen dat uw zoon/dochter ziek wordt of dat uw zoon/dochter om een andere reden moet verzuimen. Als school willen wij daar graag van op de hoogte worden gebracht.

Elke dag ziekmelden voor 8.15 uur

U dient dagelijks contact op te nemen met onze school wanneer uw kind door ziekte niet naar school kan.
We verzoeken u daarom vriendelijk in voorkomende gevallen voor 8.15 uur het formulier in te vullen en te versturen. Op die manier kunnen wij de absentenregistratie het eerste lesuur al verwerken. Ziekmelden doet u dan voor één dag. Het beter melden van uw kind is niet nodig. Is uw kind de volgende dag nog ziek, verzoeken wij u het formulier nogmaals in te vullen.

Ziek naar huis tijdens de schooldag

Leerlingen die tijdens een schooldag ziek naar huis willen gaan, melden zich bij de receptie. Zij vullen het absentieformulier in en de receptionist neemt dan telefonisch contact op met één van de ouder(s)/verzorger(s) voor toestemming. Alleen indien de ouder/verzorger toestemt, mag de leerling naar huis. In het kader van de veiligheid willen wij graag een bericht ontvangen zodra uw kind thuis is aangekomen. Wanneer een leerling meerderjarig is, overleggen wij de ziekmelding met de leerling.

Veel of langdurig ziek?

Mocht uw kind onverhoopt langdurig ziek zijn, dan willen wij u vragen om contact op te nemen met de mentor. De mentor kan dan bijvoorbeeld ook meedenken hoe we eventuele achterstanden kunnen voorkomen.
Indien er sprake is van veel of langdurig ziekteverzuim dan melden wij dit bij de GGD. Wij informeren u hierover voordat de melding wordt gedaan. Een jeugdverpleegkundige zal dan samen met de leerling en ouder(s)/verzorger(s) zoeken naar mogelijkheden om het ziekteverzuim terug te dringen. De school en de GGD proberen samen de schoolloopbaan en het behalen van het diploma veilig te stellen.

Blessures (niet mee kunnen doen tijdens Lichamelijke Opvoeding)

Helaas komt het voor dat een leerling fysieke hinder ondervindt en daarom niet optimaal kan functioneren tijdens de lessen LO. Om een duidelijk beeld van de blessure te krijgen, verwachten wij een briefje van de ouders/verzorgers over de aard van de blessure en de verwachte duur met handtekening en telefoonnummer.

We onderscheiden verschillende type blessures:

  • De leerling kan fietsen, maar niet alle onderdelen goed mee doen. De leerling komt in sportkleding en doet mee wat hij/zij kan.
  • De leerling kan fietsen, maar is niet in staat mee te doen met de les LO. De leerling komt naar de les.
  • De leerling kan niet fietsen door de blessure. Ouders verzorgen mailcontact met de LO-docent. De leerling is op leerplein bij de kamer van de studiecoördinator zelfstandig aan het werk. Hij/zij meldt zich aan begin en einde van deze uren bij de receptie. Als de leerling zich meldt, komt hij/zij op geoorloofd afwezig te staan.
  • De leerling is ernstig/langdurig (meer dan circa vijf weken) geblesseerd én kan niet fietsen: de docent maakt een specifieke afspraak met deze leerling om tijdens de LO-uren eventueel thuis aan vervangende opdrachten te werken. De receptie zet de leerling op geoorloofd afwezig.

Andere redenen voor afwezigheid

Mocht er een andere reden zijn voor afwezigheid, vul dan ook het hiernaast geplaatste formulier in.
Voor een bruiloft of begrafenis moet het formulier Bijzonder verlof worden ingevuld. Lees hier verder over de regelgeving rondom bijzonder verlof.