We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Aanmelden en toelaten

Heb je een vwo-, havo- of vmbo-tl-advies van je basisschool gekregen, dan ben je van harte welkom op Calvijn Groene Hart. Je kunt kiezen voor een regulier vwo-, havo- of mavo-programma of voor onze tweetalige opleiding. Binnen de reguliere klassen komen alle leerlingen met een vwo-advies in een aparte vwo-klas. In deze klas dagen we je door middel van het Eureka-Programma, op jouw niveau uit. Als je breed in sport geïnteresseerd bent en lekker sportief bezig wilt zijn, dan past het sportprogramma vast goed bij jou. In het tweetalig onderwijsvolg je op het vwo en de havo ongeveer de helft van de lessen in het Engels. Op de mavo is dan ruim dertig procent van de lessen in het Engels. 

De aanmeldperiode is nu verlengd en loopt van 15 februari tot 19 maart 2021.

Afbeelding1.png#asset:10414

Aanmelden op Groene Hart?
Als u op het vlak rechtsboven klikt, komt u in het systeem waar de afspraak voor aanmelding gemaakt kan worden. Onze afspraken waarborgen de RIVM-richtlijnen om contacten te minimaliseren. U ontvangt verdere informatie bij de afspraakbevestiging.

Ons bezoekadres:

Calvijn Groene Hart
Haarspitwei 11
2992 ZB Barendrecht


Als u uw zoon/dochter voor het sportprogramma hebt opgegeven, nemen we (een dagdeel) een test af waarbij we kijken naar de sportieve mogelijkheden en motivatie. U krijgt bij inschrijving bij ons op school direct een uitnodiging voor deze test. De test zal gehouden worden in sporthal de Lagewei; de grote sporthal naast onze school. Tijdens deze test zullen diverse sportieve vaardigheden getoetst worden. Zo hebben we de onderdelen, spel, conditietest en een uitgebreid circuit. Verder zal er ook sportkleding gepast gaan worden. Zorgt u voor sportkleding, schoenen en voldoende te drinken? Tijdens de test kunnen ouders niet blijven. Na de test duurt het enkele dagen voordat u per mail de uitslag van deze sporttest ontvangt. Uiteraard blijven wij de vorderingen rond COVID-19 in de gaten houden. Mocht er een wijziging komen, wordt u daarvan op de hoogte gebracht.

Wil uw zoon/dochter graag tto-onderwijs gaan volgen, dan mogen wij aanvullende eisen stellen. Dit jaar (ook in verband met de huidige coronasituatie) vragen wij de leerlingen een MS Forms in te vullen, zodat wij meer inzicht krijgen in de motivatie van het kind om tto-onderwijs te volgen. Het tweede deel is een intakegesprek van ongeveer tien minuten via MS Teams met de leerling en tenminste één ouder. In dit gesprek vragen wij de leerlingen ook iets over zichzelf te vertellen en beantwoorden wij vragen van de leerling en ouders.

Voor leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte beoordeelt het ondersteuningsteam zorgvuldig of de school kan voldoen aan de zorgplicht en de leerling kan bieden wat deze nodig heeft.

Groene Hart volgt de OverstapRoute voor alle leerlingen. U vindt hier meer informatie over de OverstapRoute.