Aanmelden en toelaten

Heb je een vwo-, havo- of mavo-advies van je basisschool gekregen, dan ben je van harte welkom op Calvijn Groene Hart. Je kunt hier kiezen voor tweetalig onderwijs, waarbij je op het vwo en de havo ongeveer de helft van de lessen in het Engels volgt. Op de mavo is dan ruim dertig procent van de lessen in het Engels. Ook is regulier onderwijs uiteraard mogelijk, waarbij we de lessen in het Nederlands aanbieden. Alle leerlingen met een vwo-advies komen in een aparte vwo-klas. In deze klas dagen we je door middel van het Eureka-Programma, op jouw niveau uit. Als je breed in sport geïnteresseerd bent en lekker sportief bezig wilt zijn, dan past het sportprogramma vast goed bij jou.

Vanaf 5 februari kunt u, met de unieke code die u via de basisschool ontvangt, uw zoon of dochter aanmelden. Dit kan op verschillende manieren; u kunt persoonlijk langskomen en de unieke code afgeven bij de administratie van de school. U mag uw unieke code ook opsturen per post of mailen. Dit kan naar:

Calvijn Groene Hart
Postbus 13
2990 AA Barendrecht

groenehart@calvijn.nl

Conform de RiBa-plaatsingswijzer moet u uw kind voor 16 maart aanmelden. Voor de meivakantie (26 april) krijgt u van ons bericht over het genomen plaatsingsbesluit.

Als je je voor het sportprogramma hebt opgegeven, nemen we een test af waarbij we kijken naar je sportieve mogelijkheden en motivatie. Wil je graag tto-onderwijs gaan volgen, dan is onder andere een ‘bilingual attitude’ (dus de bereidheid altijd Engels te spreken tijdens tto-lessen of -activiteiten) van groot belang. Bij de de meestgestelde vragen over tto kun je lezen wat nog meer van belang is. Voor leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte, beoordeelt het ondersteuningsteam zorgvuldig of de school kan voldoen aan de zorgplicht en de leerling kan bieden wat deze nodig heeft.

Wij volgen bij het aanmelden en toelaten de procedures zoals vermeld in de RiBa-plaatsingswijzer en de Rotterdamse plaatsingswijzer.