We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Aanmelden en toelaten

Heb je een vwo-, havo- of mavo-advies van je basisschool gekregen, dan ben je van harte welkom op Calvijn Groene Hart. Je kunt hier kiezen voor tweetalig onderwijs, waarbij je op het vwo en de havo ongeveer de helft van de lessen in het Engels volgt. Op de mavo is dan ruim dertig procent van de lessen in het Engels. Ook is regulier onderwijs uiteraard mogelijk, waarbij we de lessen in het Nederlands aanbieden. Alle leerlingen met een vwo-advies komen in een aparte vwo-klas. In deze klas dagen we je door middel van het Eureka-Programma, op jouw niveau uit. Als je breed in sport geïnteresseerd bent en lekker sportief bezig wilt zijn, dan past het sportprogramma vast goed bij jou.

Hoe meldt u uw kind aan?

Aanmelden kan uitsluitend door middel van het inleveren van de unieke code die u van de basisschool ontvangt. Vanaf 5 maart tot en met 15 maart 2019 kunt u deze unieke code bij onze administratie inleveren. Daarnaast levert u de ingevulde voorkeurslijst in. U ontvangt van ons dan direct een bevestigingsbrief van de aanmelding.

Werkt de basisschool van uw kind niet met een unieke code, dan kunt u een e-mail sturen naar groenehart@calvijn.nl met daarin de gegevens van uw kind, het advies van de basisschool (als bijlage), uw telefoonnummer en de opleiding waarvoor u uw kind aanmeldt.

Na 5 april ontvangen alle ouders bericht over de plaatsing. In principe wordt bij plaatsing het advies van de basisschool gevolgd, tenzij er bijzonderheden zijn.

Indien (naar aanleiding van de eindtoets) na de eerste plaatsingsronde het advies door de basisschool wordt aangepast, dient de basisschool dit aan Calvijn Groene Hart door te geven, zodat de plaatsing kan worden heroverwogen.

Ons adres:

Calvijn Groene Hart
Haarspitwei 11
2992 ZB Barendrecht
groenehart@calvijn.nl (bij het mailen graag aangeven welke opleiding u kiest)

Als je je voor het sportprogramma hebt opgegeven, nemen we een test af waarbij we kijken naar je sportieve mogelijkheden en motivatie. Wil je graag tto-onderwijs gaan volgen, dan is onder andere een ‘bilingual attitude’ (dus de bereidheid altijd Engels te spreken tijdens tto-lessen of -activiteiten) van groot belang. In de Aanmeldprocedure tweetalig onderwijs 2018 - 2019  kun je lezen wat de aanmeldprocedure voor tto precies inhoudt. Voor leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte, beoordeelt het ondersteuningsteam zorgvuldig of de school kan voldoen aan de zorgplicht en de leerling kan bieden wat deze nodig heeft.

Wij volgen bij het aanmelden en toelaten de procedures zoals vermeld in de RiBa-plaatsingswijzer en de Rotterdamse plaatsingswijzer.